Leny Ammerlaan, kleurrijke schilderijen

over Leny Ammerlaan

Over Leny Ammerlaan

Geboren en opgegroeid in Den Haag, speelde mijn beroepsleven zich voornamelijk af in de medische sector. Daarnaast ben ik altijd nauw betrokken geweest (en nog steeds) bij het werken voor vluchtelingen en asielzoekers. Reizen en kennis maken met andere culturen en inzichten doe ik graag. Het is boeiend, verrijkend en soms letterlijk kleurrijk.

Schilderen is een manier om nieuwe dingen te creëren en om uiting te geven aan mijn fantasie en gevoel. Mijn inspiratie haal ik vaak uit de natuur maar ook uit de dingen die ik op mijn pad tegen kom. Het zijn soms maar kleine dingen die mij op de een of andere manier raken en inspireren.

Voor mijn schilderijen gebruik ik graag allerlei materialen zoals gips, zand, papier, bloemen en bladeren. Ik experimenteer daarmee. Er ontstaan op die manier driedimensionale effecten. Meestal werk ik met acryl.

De laatste tijd experimenteer ik ook graag met digitale creaties. Er zijn verschillende programma's waar je leuke dingen mee kan doen. Het is totaal anders dan schilderen met een kwast op een doek (wat toch wel mijn voorkeur heeft), maar voordeel is dat je geen rommel krijgt en fouten gemakkelijk kunt herstellen.

Werken met kleuren kan je emotie beïnvloeden. Mijn ervaring is: werken met kleuren maakt blij.Leny Ammerlaan - van Westerhoven